PC AFTEN I BMK

 

 

PFC - Teori  aften 14-3-2016

Så har vi haft PC-aften eller proficiency check som det hedder i "gamle dage" hed det PFT aften .....men hvad, det er det samme.

 

Aftenen startede kl 18:00 med Mexicansk chili con carne, vi blev 14 tilmeldte til spisning men blev lidt flere alligevel så der var god afsætning i maden selv om der kun næsten blev spist op.

 

Kl 18:30 startede Morten da Brian B Larsen startede den teoretiske del, der blev uddelt ICAO kort som blev udgangspunkt for en teoretisk flyvning, først var der en gennemgang med flyets papirer, da man altid skal forvente at fo et ramp check, der er der piloter i klubben der har prøvet i Holland, herefter gik vi videre i flyvningen som så naturligvis stiller spørgsmål ved hvilke minima mht vejr kan vi flyve ud af kontrolzonen med. Det vi også kom omkring var krav til person certificering og krav til at må have passager med. Her efter var der en kort gennemgang af ICAO kortet og hvad vi ser på det, samt hvad vi bør undgå og sikkerheds højder over grønne områder mm, herefter tog Brian over og kom ind på emnet MYB, menneskelig ydeevne og begrænsning, et væsentligt emne der får størrere betydning i dag, særligt at vi skal huske at få den rigtige mængde søvn før vi skal præstere, samt en god planlægning er halvt udført arbejde.

 

Alt i alt en god aften hvor der blev tid til at diskuterer regler mere end det bare var et slide show der blev kørt af.

 

Desværre blev der ikke taget billeder af de ca 20 mennesker der i alt var mødt frem denne aften.

 

 

Med venlig hilsen

Morten Stoltze