Referat og fotos Klubaften 25. april 2016  -  Tekst:  Morten - foto:  Jan Albert

 

 
Hej så har vi haft vores øve aften hvor vi fik 4 fly i luften på en på forhånd udregnet og given opgave, og ja der var fejl i opgaven ( tak tik Kurt for det skarpe øje), jeg holdt et kort oplæg ved at bruge Skydemon kontra Air Nav Pro programmerne til at flyve med. Et problem var at Skydemon ville afvige næsten 10 grader på et ben hvorfor ?

Der var mødet 12 mand frem og dem fik vi fordelt i flyene, vi fik også sendt vores Italiener Michelle og ny medlem Anders med i hver deres fly, tak til dem der gav et sæde til dem. Med i Flyene var også vores GPS track logger som registrere hvor vi har været.
Så var det egentlig bare at komme af sted for der skulle jo ikke regnes på noget, men mere være på de rigtige punkter på de rigtige tidspunkter, hvilket vi så kunne se via trackloggen fra GPS'en om man har været der. Ja det blev lidt af en udfordring for vores PC at håndtere programmet men ved hjælp af Anders og hans pc så lykkes det at få noget brugbart ud af filerne. Det gav så en god lære om hvordan man skal passerer et vendepunkt og ikke skærer hjørner, men også god træning til hvad vi kan beregne på turen til klub konkurrencer.
På Pc'en kan vi finde ud af trackloggen ved at bruge et program til Mac der hedder "Adze lite" og til Windows pc kan man bruge "GPS Track Editor" .
Alt i alt en god aften med hjemmebagt drømmekage og fint Flyvevejr og en enkelt regn byge på ruten som drillede piloterne, og tak til Billund ATC for venligheden at håndtere os på den positive måde mår vi kommer brasende med 4 fly på stribe.
Tak til Jan Albert for at huske at tage billeder.

 
Kort briefing af opgaven

 


Flyvevejr på turen

 

  Ruten som det ser ud på skydemon

  Rute som det ser ud på Airnav Pro